keskiviikkona, elokuuta 13, 2014

What to wear in school?

Mitä pukea kouluun?





Pikainen postaus ja avunpyyntö kera parin vanhan kuvan;

Mitä ihmettä pukea kouluun? Päiväkodissa oli kuravaatepakko, lapsi on julistanut ettei ikinä enää aio laittaa kurahousuja jalkaan - no ymmärrän eikä niitä koululainen enää pidä. Mutta mitä pukea nyt alkuun kun on suht lämmintä, mutta satelee välillä? Vettähylkivää ulkohousua? Eipä ollut kellään vielä, laitettiin reppuun kuitenkin mukaan.

Aamusin on kylmä, iltapäivällä lämmin. Lapsi tulee takki päällä koulusta hikisenä. Päiväkodissa tädit kertoivat mitä pitää pukea ulos. On tää muuten vaikeeta!

Entä talveksi-syksyksi-kevääksi kaulaan? Minkälainen huivi? Kaulurit on lapsellisia. Sateenvarjoa tarjosin aamulla, ne oli liian lapsellisia kun oli Wall-E:n kuva. Kumpparit vai gore-lenkkarit?

Nyt mä lähden koululaista vastaan, pliis - auttakaa mua ja kertokaa mielipiteitä ja linkittäkää tuotteisiin! Tänään pitää kai lähteä kauppohin. Olishan sitä voinut olla vähän enemmän ajoissa...hups!


 Just one quick post with old photos. I'm wondering what kids should wear now when it's still warm but it's raining..rainclothes are too childish they say..





 
 

20 kommenttia:

Juliet Jones kirjoitti...

Meillä tokaluokkalainen pukee farkut tai collarit ja t-paidan/pitkähihasen sekä päälle hupparin. Iltapäivästä se huppari sitten tulee repussa kotio jos on kuuma. Sadevarustelua meilläkin mietittiin ja koska ihan kunnon sadetakkia on ikävä raahailla mukana niin laitettii sellainen kertakäyttö sadetakki repun taskuun, Se on pieni ja sen nykäsee kuiten nopiaa päälle jos sataa kotimatkalla. Jos heti aamusta satelee kunnolla niin meillä poika vetää sadehousut farkkujen päälle ja sadetakin hupparin päälle ja muovipussi mukaan reppuun missä ne märät sitten tulee takaisin. Kengiksi ihan lenkkarit riittäneen normi tihkusade päivinä.

Kaulurin poika hylkäsi meilläkin mutta kelpuutti tuubi huivin (niitä mitä ne prätkäilijätkin käyttää) kunhan se oli oikean näköinen. Meillä näitä on tehty monta eri paksuutta ja väriä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Saisko kivoja tuubihuiveja ostettua jostain valmiina? Mulla ei ole saumuria niin olen laiska ompelemaan vaatetusta. Kiitos kertakäyttösadetakkivinkistä (huh mikä sana), pitääpä ostaa molemmille sellaisia reppuun varalle. :)

Juliet Jones kirjoitti...

Tuubihuiveja on Prismojen Cittareiden urheilu osastoilla ainakin sekä BudgetSportissakin olen niitä nähny. =)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ostin viime keväänä pojille Prismasta, mutta ne on jääneet käyttämättä kun olivat toooosi tiukat vetää pään yli. Mutta ne oli lastenosastolta, pitäisi tsekata noi urheiluosastot! Kiitti! :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Itsekkin mietin huivi asiaa, sillä kaulurit kutittivat jo viime vuonna eskarilaista... Meillä syksy mennään välikausi ulkoiluhousuilla, ja jahka kylmenee enempi, niin vuorelliset kurahousut on ihan parhaat, joista ei kyllä vielä ole tietoa. Tosin tapauksena tyttö, ja jolle yleensä sopii kaikki (harvinaista). Mutta tällä hetkellä pärjätään vielä oikein hyvin legginseillä tai collareilla täällä keski-suomessa. Kumpparit olivat eilen kyllä jo tarpeen, sillä vettä tuli järkyttävä määrä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Vinkkaa jos löydät kivoja huiveja jotka sopis pojillekin! :)

Sisustus COCO kirjoitti...

Meillä toppuluokkalaisella pojalla farkut tai kollari housut. Nyt t-paita ja aamulla siihen päälle hupparitakki.
Goretex lenkkarit syksymmällä hyvät -kumisaappaita käytti kerran ensimmäisellä luokalla, kunnes ilmoitti että ei enään..
Tuubi mallisen kaulaliinan ostin viime syksynä urheilukaupasta -sitä suostuu pitämään.
Terkuin.Sanna

Pieni Lintu kirjoitti...

Kumpparit on vähän ärsyttävät sitten jos aamulla sataa ja iltapäivällä ei, niin turhaan sitten pitää välkällä kun juoksevat jne. Pitää harkita noita goretex-lenkkareita.

Eli johonkin urheiluliikkeeseen huiveja metsästään! Tackar!

Liberata kirjoitti...

eikö koulussa voi pitää vara kummppareita? ?
Méillä on eskarilaisella( koulussa koulun tiloissa) varalla kumpparit just jos sataa ihan kaatamalla yms...

Pieni Lintu kirjoitti...

Toisen luokan opettaja olikin sanonut, että olisi hyvä olla kumpparit pussissa naulakossa. Meidän varakumpparit vaan on mökillä. :D No pitää tuoda ne sieltä pois. :)

Eskarissa olikin tosiaan koko vaatevarustus päiväkodilla. :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä en enää muista, kun lapset ovat niin isoja. Enkä minä suoraan sanoen aina edes tiennyt, missä vaatteissa lapset lähtivät kouluun, kun en ollut välttämättä siihen aikaan enää kotona :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Hih..niin ne unohtuu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin Vaasan Sportiassa on iso valikoima tuubihuiveja, löytyy myös pojille sopivia kuoseja. Meillä käytiin pari ekaa vuotta koulua mustilla verkkareilla ja niitä muuten sai sitten ostaa aika monet. :) Meillä koulun piha kun on pientä soraa, niin aina oli polvet puhki. Etenkin ulkohousut kannattaa olla mahdollisimman paksusta materiaalista. Ohuet ns. tuulihousut hajoaa heti. Name It:illa on hyviä vedenpitäviä ulkovaatteita ja ne on vielä kohtuuhintaisiakin. Ja jos tavalliset kumpparit tuntuu raskailta, niin ainakin Prismasta löytyi joskus sellaisia tennareiden näköisiä nilkkurikumppareita. Ne kelpasi meillä vähän isomallekin koululaiselle. Ja vaihtosukat kannattaa pitää repussa mukana, niin on ainakin vaihtaa sukat kuiviin, jos pelkillä lenkkareilla menee.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitti!! :) Vaihtosukat onkin molemmilla sivutaskussa. Kävin ostamassa KappAhlista ulkohousuja, jotka vaikutti ihan laadukkailta - vettähylkivät, teipatut saumat jne. Toivottavasti ovat hyvät, ainakin sai edullisesti kun oli OTA 3 - MAKSA 2. :)

Heidi kirjoitti...

Muistan noi murheet kanssa juurikin eka ja tokaluokkaisen kohdalla, kummallista että niin pian unohtuu edes ajatella asiaa. Poika (4lk) kulkee shortseilla vielä ja t-paidalla, hupparia ängen mukaan (jos olen kotona kun lähtee). Tänäänkin huppari jäi eteiseen. "ei oo kylmä!!" ;) Tuo menee pitkälle syksyyn "skeittikengillä" ja käytti eka-tokalla vielä kumppareitakin jopa oikeen mieluusti kun sai nopsaan jalkaan! Seuraava vääntä on sitten kun äidin mielestä lippis-kausi loppuu :D Huiveja tuo ei pidä, eikä juuri hanskojakaan, paitsi sitten oikeen pakkasilla! Nuoremman kanssa on sitten vuoden päästä omat kuviot taas. Nyt harjotellaan eskarijuttuja, lähinnä että osaa laittaa takin naulaan jne.

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä ekaluokkalainen on niin vilunen aina, että mielellään pukee kyllä. :) Ostin pojille mageet Spidermanpipot syksyä varten, luulisi olevan kiva laittaa pipo päähän kun tulee viileempi. ;)

Jaana kirjoitti...

Samat jutut täälläkin, ekaluokkalaisen kanssa yritetään oppia uuteen elämään ja minä yritän miettiä pääni puhki (okei, ehkä vähän liiottelin) mitä pitäisi milloinkin laittaa. Sää voi tosiaan olla ihan erilainen aamulla ja iltapäivällä ja tuntuu, että kaikkeen pitäisi varautua mutta eihän se pieni jaksa koko vaate- ja kenkäkaappia repussaan kantaa. Nyt kun noita kirjoja on vielä tullut sen verran vähän ja ne näyttää olevan melko kevyitä, meni ihan lenkkaritkin sinne eilen kun aamulla satoi mutta iltapäiväksi oli jo luvattu parempaa. Vaihtoi sitten kenkiä jollain välkällä ja itseasiassa sinne ne kumpparit on tainnut edelleen jäädä.. Pitääkin yrittää muistaa kotiuttaa ne huomenna. Poika on vielä lähtenyt shortseilla ja t-paidalla, vaikka ehkä alkaa olla jo siinä ja siinä. Pitää kaivaa sopiva huppari jostain, jos sellaista vielä löytyy, kaikki vaatteet on taas yllättäen jäänyt pieneksi - tai siltä se ainakin tuntuu. Housut on ehkä vaikein kohta, farkkuja ei suostu käyttämään ja mietin, että onko kollaritkaan hyvät kun samoilla housuilla ulkoilee..

No niin, tulipas avauduttua.. :) Nyt jatkan oman postauksen kirjoittamista - minne muuten on tulossa myös ensimmäinen macrohaastekuva :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Hei kuule - ei uskois että meillä on kolmosluokkalainenkin! :D Jotenkin kesän jälkeen nää pukeutumisasiat vaan on niiiiin vaikeita. :P Huomiseksi taas luvattu sadetta ja ukkosta..plääh..vaikiaa!

Iris kirjoitti...

Voin olla hiukka puolueellinen, mutta musta kauneven asusteet on makeita. Petroolinsininen tai lime tuubihuivi pojalla :)
Www.taitaentehty.fi/brand/52/kauneve

Pieni Lintu kirjoitti...

Tosi söpöjä! :)