maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Project kidsroom part I



Musta raikastaa kummasti. Tykätään tosi paljon musta-harmaa-valkoinen linjasta miehen kanssa sisustuksessa. Lastenhuone on ollut vanhojen huonekalujen kaatopaikka ja ruskea mattokin tuotu mun kotoa mun vanhasta huoneesta eli vanha. Nyt se likaantui taas ja kun se on niin painava ja iso niin en tiedä missä sen nyt pesisin ja kuivaisin talvella - olkoot rullalla komerossa.

Kaivoin ylimääräisinä olleet mustat pyöreät matot vaatekomeron ylähyllyltä. Nehän on kuin tehdyt lastenhuoneeseen - kyllä musta vain tuo särmää. Ja näissä on se sellainen kuminen pohja niin pysyvät paikoillaankin leikkiessä ja ovat mukavan tuntuiset ja hyvän tasaiset leikkialustaksi - jäi sitä lattiapintaakin toki huoneeseen. Meidän vuokrakämpän muovimatot vaan on niin törtsön rumat, että voisin vuorata kauttaaltaan matoilla kaiken.

Nyt saa ruskeat ja retrosävyt mun puolesta väistyä tuoltakin kammarista mustan ja harmaan tieltä. Ujutan sitä sinne vaivihkaa, pojat ei tykkää muutoksista. Sinistä ja vihreää silti pitää olla - lempivärejä. Matot on muutama vuosi sitten ostettu Anttilasta, jättisuuren kartan ostin pari viikkoa sitten Lidlistä. Karttapallokin olisi kiva!

Projekti jatkuu kunhan ehtii...


I have been busy with kidsroom interior. Now boys have cool round black rugs and more grey and black - also their favorite colors blue and green. I'm so bored with all that brown and retro colors they had in their room.

I also bought that huge wall map for them. Globe lamp would be so cool too!












Mukavaa viikkoa!!!

Have a great week!!



30 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Mukavan kuulloinen projekti! Mun tekis mieli laittaa Onnin huone ihan kokonaan uusiksi... mutta se ei ole edes remppavuorossa seuraavaksi. Mutta sitä odotellessa sitä voisi jollain tavalla piristää... Sieltä löytyy muuten tuo samainen Lidl:n kartta! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oli muuten halpa kartta, taisi olla n.4e. :)

Susanna kirjoitti...

Kivat tyynyt :)

Lastenhuoneen sisustusprojektit on kivoja. Pitää lähteä Lidliin etsimään tuollaista karttaa - sopisi meidänkin pikku-ukkojen huoneeseen :)

Hanna kirjoitti...

Mulle on tapahtunut ihan uusi herääminen tuon mustan kanssa: se todellakin raikastaa ihanasti! Etenkin musta-valkoiset jutut, aivan kuin tuo ihan tyynysi. Haaveilen mustasta, virkatusta matosta makkariin nykyisen harmaan tilalle. Haluan sinne myös musta-valkoisia tyynyjä. Onneksi mulla alkaa ensi viikollas kirpparipöytä, niin pääsen esimerkiksi juurikin muutamasta vanhasta koristetyynystä eroon. Sitten voi hyvällä omalla tunnolla tehdä tai ostaa pari uutta. :)

Nanni kirjoitti...

Kivalta kuulostaa suunnitelmat. Minullakin valtava määrä uusia ideoita alkavan yläkertaprojektin seurauksena. Ihanat nuo tähtityynyt, kaava on kai sun oma? Onnistuisko tehdä ompelupostausta noiden tyynyjen teosta? Ois niin kiva tehdä tuollaisia sitten yläkertaankin poikien huoneeseen. :)

RouvaS kirjoitti...

Musta kyllä antaa kivasti särmää, meillä on ollut lastenhuoneessa mustaa aksenttivärinä jo useamman vuoden, ihan pikkuruisissa yksityiskohdissa.

Mäkin vihaan meidän lastenhuoneen (ja ylimmän kerroksen noin yleensä) lattiaa, joskus merbau oli niin muotia...

Ihania tyynyjä! Olenkin laittanut tuollaisen tähtityynyn lastenhuoneen projektilistalle :)

Voikukkapelto kirjoitti...

Ihania nuo sun tyynyt! Mikäs se tuommoinen Litti-kaupan kartta oikein on? :) Minkä kokoinen kartta on? Oliko joku "viikon tarjous", vai olisikohan niitä vielä, jos menisi katsomaan...? Tokkopa =)

Anu kirjoitti...

Lidlissä karttoja?? Ja minä kun olen yrittänyt koluta kirppiksiä ja huuto.nettiä mutta kunnollista karttaa ei ole tullut vastaan. Vieläköhän noita löytyisi?

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos Susanna - kartoista en tiedä onko enää, riippuu varmaan myymälästä että menikö kaikki heti. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mulla on makkarissa valkoinen pieni virkattu matto - tekisi mieli virkata toinenkin vähän isompi. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos Nanni. :) Tähtityynyn ohje ei ole omasta päästä - ohjeen löydät täältä:

http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2013/01/diy-tahtityyny.html

Ja täällä lisää juttua mun tyynystä, kommenteissa selostelin noista mun työjärjestyksistä:

http://www.pienilintu.blogspot.fi/2013/01/star-pillow.html#comment-form

Ompeluiloa sinulle, tee ihmeessä - on helppo tehdä! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Missään ei voi olla niin rumaa lattiaa kun meillä. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

No kartta oli tosiaan sellanen tarjous, oli joskus viime vuoden puolella muistaakseni - voihan johonkin olla jäänyt muutama vielä!? Kartta on tosi iso, en nyt tarkkaan muista enkä jaksa mennä mittaan (hehe) mutta n.130x90, siinä oli maiden liput alareunassa mutta leikkasin ne pois, että vähän isompi vielä oikeesti oli.

Pieni Lintu kirjoitti...

Niin, nämä tarjoukset vaan on näitä että ne tulee ja menee, kyllähän johonkin on vielä voinut jäädä!? Tai voihan niitä tulla joskus uusi erä myyntiin, kannattaa lukea mainokset tarkkaan. ;)

4 Lettre Words kirjoitti...

I really love the colors. Great job, Mama!

PikkuBertta kirjoitti...

Minäkin olen nyt ihastunut musta/harmaa/valkoinen linjaa,ja olen pikkuhiljaa uudistanut olohuoneen väritystä...musta tosiaan piristää...joooo...toiset jo kevätvärejä laittaavat mut mulla ainakin on tälläinen välikausi joulun jälkeen...matotkin piti ostaa harmaat....vielä olisi tatkotus ommella yks tilkkutyyny....

selma kirjoitti...

Ihania tyynyjä taas! Onnea ujuttamiselle!

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Musta on niin hyvä väri. Sitä näkyy meilläkin koko ajan enemmän ja enemmän... :)

Unknown kirjoitti...

Meillä kans iloista mustaa ujutetaan huusholliin, juuri tänään ehdotin Miehelle, että voisin maalata keittiön massiivitammipöydän mustaksi :D Mies vaihtoi taktisesti puheenaihetta...

Noi tilkkutyynyt veivät mun sydämen, opiskelen sisustusartesaaniksi ja meillä on vkolla 11 tilkkutyöviikko. Mua ei oikein napannu äkkisältään, kun tilkkutyömaailma ei ole tuttu, mutta nyt kun näin noi sun tyynyt niin heti innostuin, kiitos ideasta, saako noihin lisenssin?!

Oli muuten hienoa löytää blogiisi, olen niin noviisi täällä suuressa ja upeassa blogimaailmassa, etten tunne ja tiedä teitä tositekijöitä vielä ollenskaan :D Liitän itseni lukijaksi! Ja huomasin, että olit käynyt FBssä tykkäämässä blogini sivusta, KIITOS!

Kmcblackburn kirjoitti...

Totally love that b/w pillow..the graphics are so striking.

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Dina!!! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Kyllä mullakin se pastellivaihe tulee aina joka kevät, mutta se ei kestää kuin pari viikkoa. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos - hyvin on mennyt tähän mennessä.. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Jep, mustaan tuskin koskaan voi kyllästyä - vai voiko. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Haha - joo kauan mäkin sain puhuta yhden lipaston maalaamisesta ennen kuin sain luvan. :D Mut nyt jo on huomannut, että mun värkkäykset on usein ihan hyviä ja ei ole pistänyt hanttiin mun maalaushankkeille. ;)

Mä olen kans artesaani, tosin tekstiilialan - pääosin kangaspuilla kutomista ja eri käsityömuotoja, materiaalien opettelua, laskemista, huovutusta, nypläämistä ja muuta vanhaa meillä oli - en ole päivääkään alan hommissa ollut. Niin kovasti kaipaisin kyllä ehkä omalle alalle. Vaan mistä töitä..jos ei omaa halua perustaa. Tsemppiä opiskeluun!

Tilkkutyöt on kivoja, ei kaikki tarvii olla sitä mummolatyyliä, vaikka paikallaan sekin on monessa sisustuksessa, mutta tietyillä kuoseilla, väreillä ja materiaaleilla tilkkutyöt mätsää ihan kivasti moderniimpaakin sisustukseen. Meillä kotona tällänen pelkistetty romanttinen sisustustyyli. :D

Tähtityynyn ohje ei ole omasta päästä vaan olen sen täältä ottanut:

http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2013/01/diy-tahtityyny.html

En sitten tiedä onko bloggaajan oma ohje vai jostain otettu, kysyppäs! :)

Pyöreitä tyynyjä vastaavia on monessakin paikassa ollut, mä olen itse piirtänyt noihin kaavat omasta päästä, mutta inspiraation sain muistaakseni SuuriKäsityö-lehdestä, en sitä ostanut mutta näin kuvan ja ajattelin koittaa kehitellä oman version. Siitä vaan ompelemaan! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Kathy!! <3

Unknown kirjoitti...

Musta tuo kyllä kivasti särmää. Sitä on mullakin aikomuksena lastenhuoneen uuteen sisustukseen ujuttaa kunhan muutto koittaa. Aivan ihania tyynyjä!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos Petra! :)

Unknown kirjoitti...

Artesaaneille ei varmaankaan töitä ole paljon tarjolla... Mä siis opiskelen sisustusalaa, oma suunnittelufirma on jo pystyssä, vaikken ehdi tehdäkään opettajan virkatyöni ja artesaaniopiskelujen takia suunnittelutöitä vielä kovinkaan laajasti. Saas nähdä josko joskus uskaltautuisi heittäytymään ihan vapaaksi taiteilijaksi ;) Tsemppiä sulle omalle alalle hakeutumiseen, jos siltä tuntuu, sulla on ainakin taitoa ja tietoa!

Suurkiitos noista ohjeista ja linkeistä ja vinkeitä, nyt olen valmistautunut hyvin tilkkutyöviikkoon :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos sinulle. :-)