lauantaina, joulukuuta 18, 2010

Mitä sä oikein sitten syöt?



..tätä tutut ja sukulaiset aina kysyy.

Onhan se vissiin aika kumma täällä Suomessa jos joku ei syö juuri ollenkaan perunaa
- tai sitä pastaa ja riisiä, leipääkään. Miksiköhän se niin outoa on!?

No mitä hyötyä tälläsestä ruokavaliosta sitten on?

..itsellä aterian jälkeen ei enää ole sitä kamalaa väsymystä, ähkyä oloa. Perunaa, pastaa jne. ei olla ruuan kanssa syöty pitkiin aikoihin, varmaan pariin vuoteen. Mutta nyt kun syksyllä jätin leivänkin pois niin ne ylimääräiset turhat löllöt 3-4kg lähti ihan huomaamatta. Kiva!
Kalaruokia me syödään paljon - 2-3 kertaa viikossa vähintään.
Punaista lihaa melko vähän, mutta herkullisten lihapullien kyytipojaksi
voisi vaikka wokata ihania herkkusieniä...


...pari omppua, runsaasti sipulia ja valkosipulia.


 Pannulle laitetaan tietenkin voita!


 Paljon tuoretta ja vihreää, tomaattiakin.


 Juustoissa ei ole hiilihydraatteja ollenkaan tai jos onkin niin äärettömän vähän. Brie maistuu aina niin hyvälle miltei kaikkien ruokien kanssa.


Delicious meal - Low-carbohydrate diet:

- Lots of mushrooms
- Onion and garlic
- Few apples
- Meatballs
- Tomatoes
- Cucumber
- Green salad
- Cheese and butter

Who needs potatoes or pasta anyway?



Iloista lauantaita!!!


15 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onko ne hieman vanhempaa sukupolvea jotka kyselee?! Heille asia saattaa kuulostaa omituiselta. Itse en ole kyseisellä kuurilla/elämäntavalla mutta vähentää olen yrittänyt. En pysty luopumaan perunasta...se on vaan niin hyvää uunissa tehtynä tai merisuolassa keitettynä. Leipä on vähän turhake jota ilman voi elää, ainakin vaaleaa leipää ja tosissaan turvotus minimoituu/poistuu.
Jatka tielläsi ja jätän ihmettelyt arvoonsa jokainen syö mitä syö kunhan voi itse hyvin:)

Maria kirjoitti...

Just söin aamupalan ja heti tuli nälkä, kun katoin sun kuvia :D Tuo viimenen kuva, namis! Ei tekis kyllä itellekään pahaa jättää ylimääräsiä hiilareita pois... :/

Aurinkoista viikonloppua!

S kirjoitti...

Lasketko hiilarit? Omenassahan on aika paljon (81g/100g).

S kirjoitti...

Ja vielä: teetkö lihapullat ihan pelkästä jauhelihasta (ja munasta)vai käytätkö jotain sidosta esim. soijajauhoa?

Pieni Lintu kirjoitti...

Hei, kiitos kommenteista. :)

No on niitä nuoriakin jotka ihmettelee että mitä ihminen voi syödä jos ei ole perunaa ateriassa. :D

Lasken hiilareita, no en enää niin paljon kun aluksi punnitsin kaikki ja laskin. :) Ompuissa on juu, mutta noi kaksi pientä omenaa tuli wokkiin josta tuli neljälle henkilölle. ;)

Syön välillä keksiä ja karkkia ja suklaatakin. ;) En ole ehdoton, pitää päivässä saada herkkuakin saada. Yritän pitää päivän hiilarit siinä 60-70g yhteensä, siihen mahtuu muutamat suklaapalatkin. ;) Varsinkin jos jättää aterialla syömättä sen 1-3 perunaa tai läjän riisiä/pastaa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Lihapulliin, murekkeeseen laitan kermaviiliä, kananmunaa ja sitten korppujauhojen sijaan sokerijuurikaskuitua.

S kirjoitti...

Ok, ihan mielenkiinnosta kyselin.
Meilläkin karpattiin jokunen vuosi takaperin, mutta vaikka kokkailin erittäin monipuolisesti, tein mm. siemenistä ja soijajauhoista karppileipää, erilaisia keittoja, patoja, karppipizzaakin, niin tuntui että se ruokavaio ei vaan pitkän pääle ollut tyydyttävä. Miehen paino putosi reippaasti, omakin jonkin verran, mutta sekaravinnolla ihan yhtä hyvin. Rakastan ruuanlaittoa ja ruokaa ja kun kaikkea syö kohtuudella, ei tarvitse jättää mitään pois. Itselläni ruuan jälkeiseen väsymykseen auttoi kun 10v sitten loptin punaisen lihan syömisen kokonaan ja tietenkin kohtuullinen annoskoko.

Pieni Lintu kirjoitti...

Jarna: eihän kaikki kaikille sovikaan. Eikä me laihtumisen takia tätä ruokavaliota pidetäkään, normaalipainoisia ollaan ja miehen ei sopisi yhtään laihtuakaan kun painaa 66kg nytkin. :D Että sen pitääkin syödä sitä rasvaa sitten reippaasti. Miehellä on loppunut närästys, löysä olo ruuan jälkeen jota sokerit saa aikaan yleensä ja semmonen pöhöttynyt ja ilmava olo ja mahakivut.

kanaemo kirjoitti...

Mun ex-puoliso ei syönyt perunaa, ei minkään ruokavalion takia, ei vaan tykännyt siitä. 13 vuotta sitten keksittiin ja kokkailtiin kaikkea muuta. Ja kyllä niitä ihmettelijöitä todellakin riitti! Tuntuu välillä että porukka ajattelee että jos joku ei jotain syö, sen täytyy olla allergiaa.
Ei kai kukaan jätä syömättä ihan muuten vaan... :/
Todella ahdasmielinen ajattelutapa!

Ihanan herkullisilta näyttää teidän ruoat, ihan tuli nälkä!

S kirjoitti...

Pääasia että jokaiselle löytyy se hyvän olon ruokavalio=)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, ite oon juhannukselta asti ollut syömättä perunaa, riisiä, makaroonia, leipää, karkkia yms... Ja sitten oon syönyt pekonia, munia, leseitä, kasviksia, pähkinötä, tummaa SUKLAATA!!
Ja miten on ollut mukava olotila kehossani sen jälkeen. Tosin, mulla kyllä oli semmosta mättöö se hiilarimössön syöminenkin kyllä... :/ Mutta siis, 25 kiloo on hävinnyt, vaatekoko pienentynyt 52-> 46/44. Elämän ilo on löytynyt ja liikunnasta on tullut nautinto. Enää ei voisi maata sohvalla tölsyä katsellen järkyttävän iso irtokarkkipussi vieressä, ONNEKSI! En voi kuin suositella ees kokeilemaan voisiko tästä olla apua juuri Sinulle, Pieni Lintu- blogin lukija :) Hih.

Senni

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva kun on tullut kommentteja! :)

Senni, vau..tosi hienosti on painoa tippunut!!! Hyvä, varmasti parempi olo nyt!

Sari. kirjoitti...

Tosi moni tuntuu löytäneen vhh-ruokavalion tänä vuonna! Jos minun pitäisi nimetä tämän vuoden kaksi suosituinta hittiä, sanoisin suoralta kädeltä ne kaksi joita en ole kokeillut: zumba ja vhh :)

Hienoa, että tämä ruokavalio maistuu teille ja saa teidän voimaan paremmin :)

Itse olen kaukana vhh:sta, en syö yhtään punaista lihaa ja peruna yms kuuluu ruokapöytään lasten vuoksi - haluan että he maistelevat kaikkea monipuolisesti kun ovat niin pieniä vielä (ja siis tämä on vain meidän perheen valinta, jos jossain perheessä lapset ei saa perunaa, tuskin ne sen kierompaan kasvaa kuin nämä meidänkään pikkutaimenet) :) Mutta silti ei tullut ahdistunut olo sinun kirjoituksesta tai kommenteista muille kommentoijille :) Ihanalla asenteella olet liikkeellä :) Kiitos ♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Sari: Keitän perunaa lapsille kyllä päivittäin. Eihän ne mahaansa täyteen saa mistään salaatin pupeltamisesta. Ja lihakin maistuu pienille vähän kehnosti joskus.

Zumbaa en ole kokeillut ja tuskin koskaan kokeilen - näyttää niin nololta touhulta. ;)

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Sari. kirjoitti...

Siis sulla on oikeasti hieno asenne tätä vhh-ruokavaliota kohtaan :) Oikeestioikeesti, tykkään paljon :)