perjantaina, toukokuuta 06, 2016

Niin helpot sämpylät

Baking day



Tässä yksi kiva ja helppo sämpyläresepti. Uunituoreet sämpylät ovat herkullisia kylmän voin kanssa! Nam nam! Näitä on kiva tehdä joskus koululaisille kun tulevat koulusta, viimeksi meni puoli pellillistä kun oli molemmilla kavereitakin välipalalla


AINEKSET

0,5l vettä
1ps kuivahiivaa
3dl kaurahiutaleita
2rkl siirappia
1tl suolaa
10dl jauhoja
0,5dl öljyä

Sekoita hiiva kaurahiutaleisiin ja lisää lämmitettyyn veteen (42c). Sekoita ja lisää siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa myös öljy. Taikina saa olla löysähköä. Kohota puolisen tuntia. Nappaa taikinasta sopiva määrä ja pyörittele jauhotetuilla käsillä palloiksi. Kohota vielä ja paista n.10min 225 asteessa.


Yummy and warm buns. So delicious with cold butter!!


INGREDIENTS

0,5l water
1bag of dry yeast
3dl oatmeal
2tbsp syrup
1tsp salt
10dl flour
0,5dl oil

Mix oatmeal and yeast, add warm water. Add syrup and salt, mix well. Add flour and oil. Let the dough rest under towel 20-30 minutes and make buns, keep buns under towel and then bake ca. 10 minutes in 225c.










Herkullista perjantaita kaikille!!







8 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on niin ihania <3
    Meillä ei olekaan pitkiin aikoihin leivottu, kun tällä hetkelläl pitää olla luontaisesti gluteenitonta ja ilman kotimaisia viljoja yhden, mutta ehkä jo ensi viikolla saadaan tavallinen ruokavalio :)
    Ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
  2. Jep sämpylät on aina jees, käytikö mitä jauhoja, sämpyläjauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut muuta kuin vehnäjauhoja just kaapissa. Mutta noi kaurahiutaleet teki vähän ruokaisamman vaikutuksen ettei ihan pullamössöä tullut :D

      Poista
  3. Hyvän näköisiä sämpylöitä! Meilläkin juuri eilen leivottiin melkein samanlaisella ohjeella. Ellei sämpylä ole enää juuri leivottu, niin tykkään mikrottaa sen aina lämpimäksi, niin maistuu taas paremmalta.

    VastaaPoista
  4. Todella kauniita ja ovat kyllä tuoreina voin kanssa aivan mielettömän herkullisia!

    VastaaPoista