keskiviikkona, toukokuuta 29, 2013

Better than ice cream


Raikas, kevyempi, lisäaineettomampi vaihtoehto jäätelölle;

Puolijäisiä mansikoita, turkkilaista jugurttia, noin lusikallinen stevia sokeria - soseutetaan ja pakastetaan pari tuntia ja herkutellaan. Itse annoin olla vain puolitoista tuntia ja jäi hieman liian löysäksi. Pidempi aika taas tekee herkusta kivikovaa. Mutta hyvää oli ja raikasta, seuraavaksi kokeilen puolukoita, keräsin niitä melko paljon syksyllä.

Kiitos vinkistä JULIA!!


Fresh, perfect summer recipe - lighter and healthier than ice cream and without e-numbers;

Squash strawberries, one tablespoon of stevia sugar (or regular) and Turkish yogurt. Put it in the freezer for few hours and enjoy!

Thank you JULIA for sharing this recipe!




MakroTex-haasteen teemana on kukka. Olen aiemmin pitänyt suloista puna-ailakkia ihan rikkakasvina, mutta nyt parina kesänä olen vasta tajunnut miten nätti kukka se onkaan!!

Ja loppuun vielä kuva, jonka nappasin partsilta tässä eräänä iltana puolen yön maissa nukkumaan mennessä. Kauniita nämä valoisat pohjoisen yöt!

And just one photo of our perfect beautiful Nordic nights. I took this just before midnight.


I'm linking to Kleinworth &Co

42 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja vaihtoehto jäätelölle. Eteenkin kun ainekset ovat aina kotona. Ailakki on todella kaunis. Äiti maalasi kokonaisen kahvikaluston sillä kukalla. Kupit ovat minulla vintillä ja tarkoituksenani oli ne antaa tyttärelleni häälahjaksi, vaan en jaksanutkaan kaivaa niin syvälle "aarepehkoon" LOL. Kyllä ne siellä jossain ovat! Tupaantuliaisiksi varmasti ne jo löydän :)

    VastaaPoista
  2. Yksi jäätelöaddikti täällä kiittää loistavasta ideasta! Kevennys on tervetullutta!

    VastaaPoista
  3. "just before midnight!" and such a lovely pink sky it is! We stopped once flying from (then) West Germany to USA in Iceland and stayed overnight. It was summer and the sun never went to bed so neither did we. (brothers and sisters- we were young kids) my parents were not impressed with us!
    Your strawberry desert looks lovely.

    VastaaPoista
  4. Upeat kuvat. Pidän myös puna-ailakista. Näyttää tulevan herkkua mansikoista ja jogurtista.

    VastaaPoista
  5. Ihanat puna-ailakit siellä, vanhat tutut! ;) Pitäis varmaan testata tuota kevytherkkua, meinaa kesä ja jätskit koitua dieetin kohtaloksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, sanos muuta - ihan tuskaa tekee katsoa ku pojat vetää tossa amppari-mehujätskiä. Pitäsköhän surautella vähä turkkilaista itelle pakkaseen.. :P

      Poista
  6. Kaunis kukkanen. Kaunis on myös blogin otsikon takan oleva kuvakollaasi.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kuva puna-ailakista ja sama sävy toistuu taivaskuvassa.

    Juuri pistelen lakritsijäätelöä suuhun, vähän nyt on nolottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, tää popsi tänään karkkia..hihi!!! ;)

      Poista
  8. Puna-ailakki on todella kaunis ja pääsee nyt ihan keskipisteeksi kun muita värejä on vielä niin vähän! Kaunis kuva kukkasesta!

    VastaaPoista
  9. Oi, jädeallerginen kiittää vinkistä!

    Tänä vuonna olen allergisoitunut niin pahasti lisäaineelle e412 (guarkumi), että jäätelöt jää auttamatta kaupan pakastealtaaseen. Miten sitä onkin työnnetty niin moneen paikkaan, huh huh. Mietin myös jäätelökoneen ostamista, mutta tuntui turhalta kun jäätelöä syödään lähinnä vain kesällä... Mutta kiitos tästä reseptistä, takuulla pääsee kokeiluun :) Jäden suklaakuorrutetta tulen kyllä kaipaamaan mutta ehkä pari palaa suklaata ajaa saman makunautinnon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen jäätelökoneesta haaveillut monta vuotta! :-)

      Poista
  10. Kiitti vinkistä, pitänee joku kuuma kesäpäivä kokeilla reseptiä! :)

    Kauniita kuvia, tuo vika erityisesti on mun mieleen. Upeat värit taivaalla!

    VastaaPoista
  11. Kyllä onkin kaunis ja viehättävä pieni kukkanen.

    VastaaPoista
  12. Ailakki on näköjään suosittu haastevastaus tähän. Pelkistetyn kaunis on Sinun kuvasi!
    Mielestäni mansikoista tulee tarpeeksi makeutta tuohon ihanaan herkkuun, mutta makunsa kullakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taatusti, varsinkin jos pakastettaessa on laittanut paljon sokeria. :-)

      Poista
  13. Hienot kuvat ja taidanpa kokeilla reseptiäsi :)

    VastaaPoista