tiistaina, lokakuuta 23, 2012

Leffailta ja muistutus


Me ollaan innokkaita vuokraamaan leffoja. Lapset usein katsoo iltapalaa syödessä jonkun lasten leffan ja sitten kun menevät nukkumaan me katsomme omamme. Kuulokkeet on kätevät, ei häiritse lapsia eikä naapureitakaan.

Tykkäättekö vuokrata leffoja? Vai käyttekö mieluummin elokuvissa?

Me ei olla käyty vuosiin. On se niin helppoa kun saa käydä vessassa ja jääkaapilla kesken elokuvan ja halvemmaksihan se tulee myös kun vuokraa.

Me tykätään vähän oudoista elokuvista, sellaisista joissa on sopivasti jännitystä ja saa analysoida elokuvan loputtua, että miten se nyt loppujen lopuksi menikään. Hyvänä esimerkkinä Shutter Island. Hyviä elokuvia saa ehdottaa!


Leffaherkkuina poppareita, jos lapsilta on jäänyt. Mutta vakiona kurkut ja porkkanat ja mies tekee kermaviilidipin - sillä on joku salainen resepti, jota en tiedä. Ketsuppia siihen tulee, valkosipulirouhetta ja armoton määrä jotain chilikastiketta tai -jauhetta, olen yrittänyt tehdä yhtä hyvää, mutta ei se oikein onnistu. Tulista sen olla pitää!





Leffan kanssa maistuu punaviini, mutta koska me katsotaan leffoja joskus tosi useinkin - ihan peräkkäisinä päivinä ja viikolla niin hyvän "drinkin" saa sekoittamalla vichyä ja limsaa. Mä en ole vuosikausiin juonut limsaa, mutta nyt kun on saatavilla stevialla maustettuja niin aina välillä olen sitä juonut - on vain niin yli makeaa joten vichyllä tykkään laimentaa.


Tällaisia hämyisiä iltatunnelma kuvia tällä kertaa! Muistakaahan osallistua VALOKUVAKILPAILUUN, jonka palkinnon REVONTULITAULUT.COM sponsoroi. Tykkään kovasti tuosta omasta tuikkutaulustani, kiva tunnelmanluoja.

Nyt mukavaa iltaa!!!

Täällä odottelen miestä videovuokraamosta.





36 kommenttia:

Päivi Lemström kirjoitti...

LEFFOJA ON IHANA KATSELLA OMALTA KOTISOHVALTA...

Pieni Lintu kirjoitti...

Totta! :)

Mukavaa iltaa sulle, Päivi! <3

Anonyymi kirjoitti...

Joo, vuokrataan aika usein.Välillä useampi melkein peräkkäin,joskus tipottain..KOtisohvalta katselussa on etunsa!

Mutta tykkään käydä leffassakin, en silti ravaa alt alvariinsa siellä.
Siinäkin on oma fiiliksensä(jos ei satu lähelle jotain kauheaa hölöttäjää tms, harvemmin kyllä) kun on siellä "pimiössä" ja elää satapros ilman taukoja sitä elokuvan maailmaa, ääniefektit irtoaa usein paremmin salissa jne.

Oikein mukavaa leffailtaa!!

Katja kirjoitti...

Töissä katsellaan vuokraleffoja, kotona omaksi ostettuja. Mies on kerännyt jo vuosia elokuvia ja omasta hyllystä löytyy n. 400 leffaa. Ollaan pyritty ostamaan omaksi ne, josta ollaan varmoja, että ovat hyviä. Ja yleensä alelaareista.

Elokuvissa tulee kotioloissa käytyä n. 2 kertaa vuodessa, töissä kuukausittain.

Pieni Lintu kirjoitti...

Totta, siinä on oma tunnelmansa - popparit tuoksuu ja irtokarkkipussi odottaa laukussa. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Vau - 400! Meillä on ostettuna lähinnä lastenleffoja. :)

Heidi kirjoitti...

Ihana postaus!!! :) Tunnistan ihan itseni tuosta tekstistä, me katsellaan kanssa melkein joka ilta elokuva miehen kanssa!! Ja ihan kotisohvalla :D Elokuvissa käyminen on harvinaista, jo pelkästään hinta on ihan karmiva ja toisaalta kun on kotona hyvä tv ja äänentoisto niin saa elokuvakokemuksen ihan riittävänä, plus ei ole lastenhoito-ongelmia. :))
Pojatkin on leffatyyppejä.
Katsellaan aika usein ihan tv:Stä tulevia, mies katsoo aina IMDB:stä mikä leffa on saanut parhaat pisteet ja se sitten melkein poikkeuksetta katotaan :D Aika hyvin tuolla tyylillä löytyy hyvä leffa, (=paras mikä tarjolla, jollei ole vuokraleffaa). Tykätään tanskalaisista ja ruotsalaisista leffoista. Perinteistä hollywood-huttua vältetään, aika harvoin mitään "äksönpläjäyksiä" katsotaan, tosin taas Bondit uppoo edelleen ;D Niin ja mainitsemasi elokuva on loistava!! :)

mirka kirjoitti...

Alaston pelko ( Primal fear vuodelta -96) Gere ja silloin vielä tuntematon näyttelijä
Edward Norton! Niin hyvä juoni, siinä voitte lopussa miettiä ja oikein urakalla:)
Kotona ehdottomasti, tulee halvemmaksi ja vessaan pääsee nappia painamalla:)
hyvää elokuva iltaa, jatkan sukkien nitkuttelua täällä ja yritän olla ahistumatta...

Pieni Lintu kirjoitti...

Nyt katsottiin Chronicle - vähän erilainen supersankarileffa. :D Ei mikään huippu mutta ok. Bondit ei enää nykyään oo sitä mitä ennen, mutta pakko ne on aina kattoa. ;) Eikä uusin Bond-näyttelijä oo mikään ruma. :P Heh! :D

barbara l. hale kirjoitti...

We like renting movies. And I think your photography is terrific!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kulostaa lupavaalle, pistetään korvan taa. ;)

Christopher Nolanin elokuvat kannattaa katsoa! Niissä on jotain erikoista. :)

Viikonloppuna katsottiin The flowers of war ja se oli kyllä synkkä, synkkä ja niin kiehtova. En suosittele herkille! Bale on uskomaton näyttelijä kyllä! Taas niin huippu suoritus. The machinist-leffassa ihan mieletön suoritus, oli laihduttanutkin elokuvaa varten ihan hirveesti, ahdistavan näköinen - hyvä elokuva muuten, mutta olisi voitu tehdä paremmaksi siistimmällä kielenkäytöllä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Barbara! :) Have a nice day! <3

Riitta Sinikka kirjoitti...

Koti-illat on parhaita, mutta leffassakin on kiva käydä. Syötävää "täytyy" olla molemmissa paikoissa riittävästi. Ihanat kuvat tässäkin postauksessasi! Mukavaa päivää!

Carita kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Carita kirjoitti...

Otetaas uusiksi..ei ole näppäimistö yhteistyö kykyinen :)

ihania kuvia..kovasti täällä yritän miettiä mikä se nyt kuvaisi minua ja luontoa. Liian suuri aihepiiri minun totutettavaksi :) minulle luonto on niin moninainen aihe piiri. elän keskellä metsää,kävelen joka päivä keskellä luontoa poissa katuvaloista hiljaisuudessa. ei liikenteenmelua ei muita ihmisiä vain omat ajatukset ja luonto..

Leffa ehdotuksia teille: Paistetut vihreät tomaatit on minun suosikki leffa. Elokuva on vanha mutta aina niin sykähdyttävä tarina.(draamaa). Toinen suosikki on perhosvaikutus ja nimenomaan se ykkönen. ylipäätään kaikissa jatkoleffoissa on vissiin se ensimmäinen aina se paras. Chicago on erittäin hyvä musikaali. Sit jos haluaa jotain mikä todella herättää tunteita niin dalton trumban sotilaspoika. Mustavalkoinen, mutta kertoo sykähdyttävän tarinan elämän todellisista nurjapuolista. ja ainiin..sarah desides to die on aivan loistava.

Merja K kirjoitti...

Leffoja tulee ihan liian vähän katsottua. Minun suosikkijani ovat romanttiset komediat :)

Kivoja kuvia!

Stella Vanilja kirjoitti...

Me ollaan nyt innostuttu käymään nyt myös vähän useammin elokuvissa mutta enemmän toki vuokrattua ja elisa viihteen kautta myös :-) Ihana tapa viettää varsinkin viikonloppu iltaa :-) Jos suinkin suomalaiset elokuvat yhtään kiinnostaa niin kenties kai pian on tulossa Varasto vihdoin dvd:lle, itse pidän siitä huuuurjan paljon ja odotan kun kuuta nousevaa :-)

Aada kirjoitti...

Meillä tulee katseltua aika ajoittain paljonkin leffoja.. Yhteen aikaan vuokrattiin, mutta viime aikoina on koluttu omaa dvd- hyllyä ja digiboksia läpi. Kotisohvassa on oma juttunsa, mutta monesti saattaa olla häiriötekijöitä.. Huomio kiinnittyy johonkin ihan muuhun. Tai sitten leffan pitää olla todella mukaansa tempaava, ettei niin käy!

Leffateatterin hämärissä saleissa on jotain mistä minä pidän ja paljon. Ja mä olen sellainen, että tykkään käydä teatterissa yksin.. Ja onhan siellä akustiikka ihan eri kuin kotona, eikä tarvii miettii että häiriintyykö metelistä. :)

Asioissa on aina puolensa ja puolensa. :)

Vision By Mila kirjoitti...

ah, the aurora.. would be so nice to see it again this winter, if we're lucky! last time, and the first time I ever saw it, it was amazing!

Töölön tyllerö kirjoitti...

Leffaillat on kyllä kivoja. Me tosin lähinnä käydään leffassa paikan päällä tai sit katsotaan sitä mitä tv:stä tulee tai mitä digiboksille on tallennettu.

Drinkkejä väsätään suhteellisen usein, joskus alkoholilla, joskus ilman, esim. alkoholiton cosmo (4 cl karpalomehua, 2 cl appelsiinimehua, 2 cl limemehua, ravistetaan parin jääpalan kanssa shakerissa, kaadetaan lasiin ilman niitä jäitä ja lasin reunaan limelohko) on ihanaa. Vissyä ei sitten kannata kaataa sinne shakeriin ravistettavaksi, nimimerkillä nähty on. :D

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kodissa TV on sijoitettu vain leffahuoneeseen (ja tyttäremme huoneessa on pienempi tv). Leffahuoneessa tulee katsottua monta kertaa viikossa, juuri iltaisin, joku leffa.

Me käydään usein elokuvissa, se on meidän pitkäaikainen harrastuksemme (jo 15v) :) Siinä on oma tunnelmansa, mutta kyllä vuokraaminenkin on tosi kivaa.

Pieni Lintu kirjoitti...

You're right - sorry that I wrote it only in Finnish, I was quite busy. :) But it was just about renting movies and eating something yummy. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos, Riitta Sinikka :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos leffasuosituksista.. Siis mä muistan nähneeni tuon "vihreät tomaatit" leffan joskus aika pienenä ja muistelen että oli hyvä, mutta en yhtään muista minkälainen se on. :D Yhden kaverin kanssa yritettiin muistella mikä se leffa oli, sekin muisti vaan nimen ja että on hyvä. Mistähän tollasen vanhan sais lainattua enää?! Perhosvaikutus on huippu! Jatko-osaa ei varmaan olla ees nähty. Juuri tälläsistä elokuvista tykätään! Musikaalit, ei kiitos. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Toi on just se genre, jota me ei ikinä katota. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Me yritetään kytätä kaikki tv:stä tulevatkin kivat leffat, aina välillä tulee jotain kivaa. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Se on totta! Teatterissa on se aito tunnelma. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

I've seen it once when I was little and were where in Lapland. :) It was so beautiful!

Pieni Lintu kirjoitti...

Haha, joo olen kerran tehnyt sen virheen - kaikki pitää oppia kantapään kautta näköjään. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Vau, oma leffahuone olis mahtava. :)

Carita kirjoitti...

meillä kirjastossa on se lainattavissa..ja eiköhän tuon sais jostain cd on piste comista ostettua pilkkahintaan.

Carita kirjoitti...

no ja tässähän tämä on eikä hinta päätä huimaa :

http://cdon.fi/elokuvat/paistetut_vihre%C3%A4t_tomaatit-4060220

Pieni Lintu kirjoitti...

No ei paha!

Pieni Lintu kirjoitti...

Hmm..karpalomehu kuulostaa muuten tosi ovelalle drinkiksi! :)

Mimmiliinukka kirjoitti...

meillä rakennetaan joskus retki kun on vuokrattu elokuva eli lattialle viltti ja kaikenlaisia herkkuja. Vielä valot pois ja kynttilät palamaan niin kyllä on kivaa... paljon tunnelmallista kuin elokuvateatterissa :D :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Joo tunnelmavalaistus kuuluu asiaan! :) Joskus on kiva kerätä kauheesti kaikkea hyväskää ja tehdä hyvät juomat. :)