torstaina, helmikuuta 11, 2010

Kaurahöppööset



Ai mitä ne on?





Meidän mamma (äitin äiti) leipoi näitä, käyttäen noita kuvan metallivuokia. En minä tiedä mitä nämä virallisesti ovat nimeltään - mamma niitä sanoi kaurahöppöösiksi ja niitä ne meillä on. Ohjeen sain bigbrotheriltani, joka näitä oli leiponut mamman reseptillä. Pitihän minunkin kokeilla. Jo taikinaa sekoittaessa nenään tulvi muistojen tuoksut..voi nam!


Minä en viitsinyt mamman vuokia ottaa käyttöön, ne ovat niin ruosteessa. Sen sijaan käytin Bruno-merkkisiä italianleivosvuokia - ihania, jämäköitä ja näihin ei tartu kiinni. Paketissa luki maksimilämpötila 205c ja kaurahöppööset paistetaan 225 asteessa, mutta eipä nuo miksikään menneet. Vähän yläreunasta tummuivat


Isoäidin kaurahöppööset
  • Sekoita 150g voita ja 200g sokeria keskenään
  • Lisää 1 kananmuna
  • Sekoita kuivat aineet keskenään: 200g vehnäjauhoja + 200g kaurahiutaleita + 1tl leivinjauhetta + 2tl vaniljasokeria
  • Lisää kuivat aineet taikinaan
  • Sekoita ja lisää n.1dl vettä taikinaan
  • Laita n.1rkl taikinaa / vuoka ja paista 225c kullanruskeiksi n.10-15min
  • Taikinasta saat noin yhden pellillisen kaurahöppöösiä



4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä voitaisiin lasten kanssa kokeilla, riittävän yksinkertaista :)

    VastaaPoista
  2. Täytyypä laittaa Mies kokeilemaan noita höttösiä. Hän laittaa meillä kaiken ruuan, mutta leipomaan ei ole vielä innostunut. Yksinkertaisesta on hyvä aloittaa.

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanan helppo ohje, meidän heekkupeeseelle lienee maittavan niin leivonta kuin maistelukin :)

    Nuo italian leivosvuuat ovat ehdottomasti parhaita muffevuokia, mitä hyllyiltä löytyy. Mikä parasta, niitä voi oikein mainiosti käyttää parikin kertaa, kun irrottaa muffet vuuista heti paistamisen jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta :) Kauraherkut on mun mieleen.

    Pirkalla on kans hyvät muffinsi vuoat,edullisemmat. Mutta täytyypä kokeilla tuota -J- ideaa! Kiitos -J- siitä :)

    VastaaPoista